Weaving in Ends - Hoe het te doen en hoe het te vermijden

Weven in eindes om patronen te haken of leer hoe je ze helemaal kunt vermijden

In de meeste haakpatronen die ik schrijf, neem ik een variatie op van deze instructies: "weef in uw uiteinden," of "weven in uw losse eindjes", of "weven in alle resterende uiteinden." Het is belangrijk voor elke gehaakte liefhebber om te weten hoe hij dit moet doen, dus we zullen eerst met instructies hiervoor beginnen.

Soms vind ik dat het weven van de uiteinden een beetje meditatief kan zijn, op dezelfde manier als bij het haken van een project. Maar vaker merk ik dat ik zo ongeduldig ben om met een bepaald project te doen dat ik ergernis heb dat ik de tijd moet nemen om in alle losse eindjes te weven.

Ik weet dat ik hierin niet alleen sta.

Dus met dat in het achterhoofd, zal ik ook alle technieken met u delen die ik ken om u in staat te stellen die taak te vermijden, of op zijn minst, het minimaliseren van de hoeveelheid losse weefsels die moet worden gedaan. Er zijn veel dingen die u kunt doen om te voorkomen dat u te maken krijgt met trossen losse eindjes als u klaar bent met het haken van een project. Sommigen van hen nemen een beetje pre-planning, maar als je eenmaal hebt geleerd hoe je dat in je haakproces moet verwerken, versnelt het de afwerking merkbaar op bepaalde projecten, vooral die met veel kleurveranderingen.